Mitäs kunnissa tapahtuu? Tampereen yliopisto on tutkinut mm. professori Pekka Jokinen . Ovatko kunnat tehneet kiertotalouslupauksia, joita ei voikaan pitää? Kiertotalous ja ilmastotyö  liittyvät kiinteästi yhteen, mutta ajattelu ei ole vielä laajentunut. Ei myöskään asian yhteys elinkeinotoimintaan ja työllisyyteen. Julkiset hankinnat ovat aina esillä, mutta eivät ole ainoa asia, mitä kunta voi tehdä.

Kunnat voivat olla ketteriä ja kokeilla. Paljon helpompaa kuin kokeilu koko valtakunnan tasolla. Nyt odotellaan vain miten tämä kaikki näkyy uusien valtuustojen  työssä ja virakamiesten papereissa. Entä sitten kuntalaiset? He voivat aktiivisesti vaatia päättäjiltä toimia kiertotalouden vahvistamiseksi, tehdä aloitteita ja esitellä innovaatioita kunnan toimielinten käsiteltäväksi. 

Kiertotalous on ollut jo kansainvälisen politiikan papereissa jo vuosikymmeniä, valuen sieltä kansallisen politiikan areenoille ja sieltä sitten paikalliselle tasolle. Kiertotaloutta tutkitaan, syntyy urbaani kiertotalous. Se on kiertotaloutta kaupunkiympäristössä. 

Ei vielä tunneta, miten kiertotalous muuttuu kaupungin tavoitteeksi ja vielä enemmän, mitä se tarkoittaa kaupungin arjessa. Kestävä kehitys on tullut jäädäkseen, pikkuhiljaa se valuu ihmisten arkeen asuinympäristöstä riippumatta.